• Veel accessoires om de hobby nog leuker te maken
  • Gratis levering NL vanaf €25, BE vanaf €50
  • Pakketten maandag t/m vrijdag voor 15.00 uur besteld worden de zelfde dag verzonden
  • Veel accessoires om de hobby nog leuker te maken
  • Gratis levering NL vanaf €25, BE vanaf €50
  • Pakketten maandag t/m vrijdag voor 15.00 uur besteld worden de zelfde dag verzonden

Houten bouwpakket - Engine clock - 265 onderdelen - Ugears

Productnr.: 2183

€ 59,50
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad
Levertijd: 2-3 dag(en)

Beschrijving

Lees de tijd op deze motorklok van UGears. Een nieuw model in zomer 2023 in de serie van de klokken.
Het tafelmodel heeft details van een motor, op de bovenkant van de klok zit een motorblok met bewegende delen en een tijdweergave in stijl van een snelheidsmeter (uur) en toerenteller (minuten).

De actie van de slinger en het binnenwerk van de klok maken een heerlijk tikkend geluid, terwijl de verstrijkende seconden worden weergegeven aan de achterkant van de klok. De motorklok vertelt de tijd tot 5 uur op een enkele winding (looptijd kan met nog eens 60 tot 90 minuten worden verlengd als de zuigers zijn ontkoppeld). Een retrograde mechanisme op de minutenwijzer reset automatisch na 60 minuten.

Wind de motorklok op met de contactsleutel aan de voorkant van de klok. Om de tijd in te stellen, draai het grote tandwiel dat zich het dichtst bij de wijzerplaat van de klok bevindt (het retrograde mechanisme) met de klok mee totdat de minutenwijzer op nul staat en gebruik vervolgens uw vinger om de urenwijzer tegen de klok in te bewegen en deze op het huidige uur te plaatsen. Zet de minutenwijzer op de huidige tijd door weer aan het grote tandwiel net achter de wijzerplaat te draaien.
Als de klok snel of langzaam loopt, kunt u de slinger aanpassen. Verhoog of verlaag het ronde gewicht aan de onderkant van de slinger voor grotere tijdaanpassingen en verhoog of verlaag de bal bovenaan de slinger voor fijnafstemming.

De motorklok heeft 265 onderdelen. De bouwtijd bedraagt ongeveer 5 uur. Level is 3 / medium